faza ispitivanja tržišta
faza fokusiranja
završna faza
 
 
Outplacement

Outplacement je socijalni pristup otpuštanju zaposlenika koji olakšava tranziciju dokazanog menadžera ili specijalista u nova područja djelovanja. Outplacement je također ulaganje u sve djelatnike koji ostaju u poduzeću.

Naglašava se osjećaj socijalne odgovornosti unutar i van poduzeća što doprinosi dobrom imidžu u javnosti. Outplacement osigurava bezbolnu rastavu i može pomoći da se izbjegnu dugotrajna i skupa suđenja. Napetost se snižava dok se u isto vrijeme pojavljuju nove perspektive. Menadžerski ugovor vrlo lako može biti skraćen, što bitno umanjuje troškove a vrlo često i gubitak produktivnosti demotiviranog zaposlenika.

Za nekoga tko je dugogodišnji djelatnik poduzeća i nije navikao na postupke apliciranja na nova radna mjesta, ili za nekoga čije profesionalne perspektive nisu izrazito povoljne, pomoć iskusnog konzultanta je mnogo korisnija za proces reintegracije nego visoka otpremnina. Profesionalni savjeti i pomoć u potrazi za novim poslom od velike su važnosti za sve koji su uključeni u takvu situaciju.

Naše usluge outplacementa uključuju slijedeće korake:FAZE OUTPLACEMENTA

  1. Pripremna faza
  2. Faza ispitivanja tržišta
  3. Faza fokusiranja
  4. Završna faza


design by iDEA studio
copyright (c) 2002. Dr. Pendl & Dr. Piswanger poslovni odabir d.o.o. Sva prava zadržana.